Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gurtni csere

kep_d598823f593ca60afe2b88481b3d5ab8.jpg      Nos, mivel is kezdjük, hiszen ahhoz ,hogy ezt a könnyen elvégezhető javítást               kivitelezni tudjuk, több dologra van szükségünk. 

       1  .   megfelelő kézi szerszámokra, csavarhúzó, kés, vagy olló, öngyújtó,

               szigetelő szalag, létra, világítás, és türelem!!!

       2.     megfelelő csere alkatrészek, azonos méretű gurtni, kivezető görgő,                              esetlegesen új tároló doboz.

 

 

 

 

 

Ahhoz hogy egy javítást el tudjunk végezni, elengedhetetlen, hogy megértsük a redőny működési elvét, ami nem más mint a GRAVITÁCIÓ!!! Ha szemügyre vesszük a redőnyünket, jól látszik, hogy van egy tengely, amin van egy tárcsa, erre tekeredik a gurtni, esetleg a redőny zsinór.Erre a tengelyre van felrögzítve a redőny léc is. Ahhoz, hogy kicseréljük a gurtnit, le kell bontanunk a redőny tengelyéről a léceket. Viszont a rögzítéshez nem férünk hozzá! Most jön a trükk, vegyünk ki a redőny aljából annyi lécet, hogy leengedett állapotban látszódjon a felfogatás.Csavarjuk ki a csavarokat, és már is megszabadítottuk redőny tengelyünket a redőny lécektől. A kivezető leszedése után ellenőrizzük a furatot, és a lyukon keresztül dugjuk be az új gurtnit. Tekerjük, vagy húzzuk le a tárcsáról a rég gurtnit, az öngyújtó segítségével forraszuk össze a régit az újjal. Ez után húzzuk át a tárcsán, és kössünk rá csomót. Megfeszítve a hevederünket tekerjük a tengelyt abba az irányba, amerre a redőny lefelé működne. Miután ezzel megvagyunk, rögzítsük vissza a léceket, szereljük vissza a kivezetőt, rakjuk vissza a kivett redőny léceket és már működik is. 

Amennyiben elakadna, vagy nem sikerülne, vegye fel velünk a kapcsolatot, és szívesen segítünk:

     www.okka-redony.hu